Śniadanie Wielkanocne Zakopane musi być świąteczne i smaczne. Kiedy głód zaspokojony czas na pragnienie. Pomocna będzie szklanka nieskazitelnie czystej wody źródlanej. Dodatkiem mogą być soki z miejscowych przetworów. Herbata czarna, biała i owocowa. No i aromatyczna kawa. Z ciastkiem. A właściwie ciastem. Z całym mnóstwem ciast. Baby, babeczki, mazurki, serniki no i baranki oraz zajączki. To doskonałe zwieńczenie każdego śniadania w Zakopanem.
Śniadanie to nie tylko posiłek przyrządzony ze smacznych, regionalnych produktów. O jego charakterze decyduje także wyjątkowy świąteczny czas oraz atmosfera miejsca. Oryginalny wystój Karczmy Góralsko Izba Zakopane zapewni, że poczujesz się wyjątkowo. To gwarancja, że świąteczny czas będzie niezapomniany. Drewniany wystrój przypomni zapach lasu, duże ławy zapewnią komfort i poczucie nieskrępowania a panoramiczny widok na góry przypomni o czekającej tatrzańskiej wyprawie. Uśmiechnięta i uprzejma obsługa zapewni, że poczujesz się wyjątkowo. Dekoracje świąteczne zapewnią ducha świąt, który sprawi
Wielkanoc. To niezwykły czas. To najważniejsze święta w religii chrześcijańskiej. To także święcenie pokarmów i głęboka ich symbolika na śniadaniowym stole. To odwołanie się do przebudzenia, nowego początku i rodzącego się życia. Czas je zacząć w Karczmie Góralsko Izba Zakopane. Najważniejszy posiłek w roku skosztuj w sercu najwyższych polskich gór!
Już teraz dokonaj rezerwacji,
ponieważ liczba gości jest ograniczona!
Strona wykonana przez: iQHotel.pl
34-500 Zakopane, Bachledy 4a
Kontakt
-żurek tradycyjny z kiełbasą i z jajkiem
-świeże pieczywo
-szynki
-mięsa pieczone
-pasztety
-kiełbasa swojska
-kabanos
-smalec swojski
-galaretka drobiowa
-sery: żółte, pleśniowe, delisery,
-oscypki
-moskole
-jajka w majonezie
-jajka faszerowane
-pasta jajeczna
-chrzan tarty
-sałatka jarzynowa
-mix sałat
-śledzie
-ogórki kiszone
-ogórek zielony
-pomidory
-dżemy
-owoce
-babki świąteczne
-ciasta domowe: jabłecznik, sernik, piernik, makowiec
-kawa, herbata (różne), soki owocowe - bez ograniczeń
Dzięki ofercie Góralsko Izba Zakopane każdy może przekonać się jak wygląda tradycyjne wielkanocne śniadanie. W uroczystej atmosferze, w unikalnym miejscu, wśród uśmiechniętego personelu można poczuć prawdziwą magię tego wyjątkowego czasu. Śniadanie wielkanocne w Zakopanem musi zawierać żur wielkanocny z jajkiem i kiełbasą. Jego zapach i smak to niezatarte wrażenia. Unikalna receptura szefa kuchni sprawi, że wyczuwalna nutka pochodząca wprost z tatrzańskiego serca doskonale komponuje się z oczywistymi składnikami nadając wysublimowanego smaku. Kolejną pozycją obowiązkową na wielkanocnym stole są jajka. Pochodzące z sąsiedzkich hodowli mają prawdziwy smak. Podawane jako gotowane na twardo, faszerowane i w paście trafią w nawet najbardziej wysublimowane gusta.
Uzupełnieniem Śniadania Wielkanocnego w Zakopanem jest świeży chleb z chrupiącą skórką pochodzący z tatrzańskich piekarń. Pachnące i chrupiące bułeczki są doskonałą podstawą każdej kanapki. Wędliny pochodzące z okolicznych wędzarni, szynki i schaby wędzone, pasztety świąteczne, pasty, galaretki z kurczaka czy kiełbasa wiejska – tyle smakołyków na jednym stole. A to nie wszystko. Śniadanie Wielkanocne w Zakopanem to także sery. Korboce, bundz, oscypek, na słodko, z żurawiną, z solą czy pieprzem – to niezapomniany smak tych świąt. Wybornym dodatkiem do takiego posiłku są lokalne warzywa i owoce. Soczyste jabłka, smaczne ogórki i słonecznie czerwone pomidory doskonale komponują się nie tylko na kanapkach czy w sałatkach, ale także wyśmienicie smakują jako samodzielne danie. Dzieci docenią miejscowe przetwory – miody pochodzące z okolicznych pasiek czy dżemy z góralskich spiżarni jak również krem z prawdziwej czekolady to swoiste rarytasy Śniadania Wielkanocnego w Zakopanem.